לונדון, בירת בריטניה, מתגאה ברשת מורכבת ועתיקה של רכבות. שמות תחנות הרכבת בלונדון משקפים היסטוריה עשירה, מסורות עירוניות ובאמצעותם ניתן להרכיב חלק מן ההיסטוריה של העיר.
בעוד שרבים מאיתנו קופצים בקביעות על הרכבת התחתית למסעותינו ברחבי לונדון ויודעים היכן להחליף תחנה בנסיעה היומית שלנו, לרוב איננו חושבים על המקורות מאחורי כמה משמות התחנות המוזרים ביותר.
רובעים רבים בלונדון מתוארכים לישובים אנגלו-סכסונים ורומאים, כך שאין זה מפתיע למצוא שמות של כפרים היסטוריים שכיום מהווים חלק מלונדון רבתי.
צ'רינג קרוס (Charing Cross) הוא אזור ברובע וסטמינסטר, במרכז לונדון שבאנגליה. מקור השם הוא כפר קטן שהיה במקום זה בשם צ'רינג קרוס. מקור שם הכפר שנוי במחלוקת. בכפר זה הוקם אחד מ-12 צלבים או מונומנטים שהציב המלך אדוארד הראשון בתחנות שונות במסלול ההלוויה של אשתו, אלינור מקסטיליה, שמתה ב-1290. בכל שנים עשר המקומות שבהם נח ארונה של המלכה, בנה המלך אדוארד הראשון צלבי זיכרון שנקראו מאז צלבי אלינור. מקום מנוחת הארון האחרון לפני לוויית המלכה היה בצ'רינג. מתוך צלבים אלה נותרו עד ימינו שלושה.
תחנת טמפל (Temple) ממוקמת על רציף ויקטוריה בווסטמינסטר, ומשמשת את ה-Circle Line וכן את ה-District Line. תחנה זו נפתחה בשנת 1870 ונקראה על שם אזור "טמפל" שבו מצויה כנסיית הטמפל. כבר במאה ה-12 קיים איזכור של כנסיית New Temple שהייתה שייכת לאבירים הטמפלרים הנודעים.
שמות אלה וכמותם מלמדים על העושר ההיסטורי והמגוון התרבותי של לונדון, ששזור בשמות רחובותיה ותחנות הרכבת שלה.
ההרצאה תחל בסקירה קצרה של ההיסטוריה של רכבת התחתית והתפתחות המפה כסמל אייקוני של לונדון.
מתוך כ-300 תחנות רכבת תחתית בחרתי את אלו המעוררים עניין, מוזרים ומפתיעים.